Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Μυρωδάτο Μπριάμ

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα άκρως καλοκαιρινό φαγάκι το οποίο τρώγεται και παγωμένο. Απολαμβάνουμε με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και παγωμένη μπύρα. Η αλήθεια είναι, ότι σήμερα σκέφτηκα αυτή τη παραλλαγή στο κλασικό μπριάμ και μπορώ να πω, ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε.Δοκιμάστε το και θα περιμένω σχόλια

Συστατικά:
- 4-5 πατάτες
- 6-8 κολοκυθάκια
- 1-2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1/2 ματζάκι δυόσμο
- 1/2 ματζάκι μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε για 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό

2. Βάζουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, λίγη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι εφόσον χρειάζεται


3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και απλώνουμε πάνω από τις πατάτες

4. Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε από πάνω.Αλατοπιπερώνουμε

5. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το δυόσμο και απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια

6. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ελαιόλαδο κατά βούληση

7.Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180

Καλή όρεξη!!!!

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

5 σχόλια:

  1. Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα πια;;;
    Ωραίο φαίνεται!!!Με το ποτήρι παγωμένης μπίρας χτύπησες αδυναμία...
    Σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολύ Ρηνούλα.Δυστυχώς όμως δε τα προλαβαίνω όλα..ή όσα θα ήθελα!Αχ..μπυρίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πεντανόστιμο! Αυριο το φτιάχνω!!!! Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω αν και δεν είμαι και πολύ fan!


    ifigeniainthecity.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οκ, θα περιμένω τα σχόλια σου.Ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή