Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Λαχανόρυζο


Υλικά:
- 50 - 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 1-2 καρότα
- 1 - 1.5 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ή μπασμάτι ή μαύρο 
- μισό λάχανο σχετικά χοντροκομμένο
- σέλινο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 συσκευασία 500 gr χυμό ντομάτας

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας

2. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα καρότα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν για 5 λεπτά περίπου (ανακατεύουμε συνεχώς)

3. Προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί και αυτό


4. Καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο σε σχετικά χοντροκομμένες λωρίδες και το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα να αποβάλει τα υγρά του

5. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι


6. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και σκεπάζουμε. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοστιμμένο λεμόνι και πιπέρι
 
Καλή όρεξη!!!!

Tips:
Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μαύρο ρύζι, θα πρέπει να το μαγειρέψετε και να το προσθέσετε στο φαγητό λίγο πριν να είναι έτοιμα τα λαχανικά μας
  
 
 
Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια: