Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλοπούλα με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα



Υλικά:

- 1 μπούτι γαλοπούλας (χωρίς πέτσα)
- 3- 4 πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
- 4 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδου περασμένες από την πρέσα
- 2 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
- 1 μελιτζάνα 
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα
- ελαιόλαδο 1/2 κούπα και λίγο ακόμη για το τέλος
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Εκτέλεση:
 1. Πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν

2.  Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με μπόλικο ξύδι μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά





3. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα






4. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τις πατάτες






5. Ετοιμάζουμε τη σως μας. Χτυπάμε (με ένα μιξεράκι του καφέ για καλύτερα αποτελέσματα)  τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη.


6. Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού




7. Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές



8. Ξεπλένουμε τη γαλοπούλα, σκουπίζουμε καλά και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας




9. Ετοιμάζουμε νερό στο βραστήρα και ρίχνουμε στη γάστρα τόσο ώστε να καλύψει στα 3/4 τα λαχανικά. 


10. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε περιμετρικά

11. Ξαναρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο





12. Ψήνουμε στους 220 στον αέρα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά ακόμη)


Tips:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα και με κοτόπουλο ή και να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο πουλερικό
 




Καλή σας απόλαυση!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

1 σχόλιο:

  1. Ειναι πολυ νοστιμη αυτη η συνταγη και ελαφρια,θα τη δοκιμασω οποσδηποτε,καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή