Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Καραμελωμένα ψητά ρεβύθια (γλυκό σνακ με κανέλα)

 

Πάνω που νόμιζα ότι είχα ξεμείνει από ιδέες και συνταγές για ρεβύθια, έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή. Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα και είπα να τη δοκιμάσω (εννοείται με τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να είναι κοντά στα δικά μου γούστα), σήμερα που είχα βάλει να μουλιάσουν αρκετά ρεβύθια. 


Υλικά:
- 430 γρ ρεβύθια μουλιαζμένα για 24 ώρες (το ζύγισμα έγινε μετά το μούλιασμα)
- 30 γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (το λάδι καρύδας παγώνει το χειμώνα, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία παρακάτω είναι σα βούτυρο) 
- 30 γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 γεμάτες κ.σ μέλι
- 1 κ.σ κανέλα
- γαρύφαλλο στη μύτη ενός κ.γ
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια για 24 ώρες

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

2. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Τοποθετούμε τα μουλιασμένα ρεβύθια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε στους 200 σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά
 

 3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Τοποθετούμε το λάδι καρύδας



το μέλι 

τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
 

4. Μετά τα 20 λεπτά βγάζουμε τα ρεβίθια από το φούρνο

5. Ρίχνουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να πάει παντού
6. Ξαναψήνουμε για 20 λεπτά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καρύδας όταν τα σερβίρουμε

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, έχουν καραμελώσει και είναι λαχταριστά. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. 

Πρέπει όμως να σας πω ότι υπάρχουν 2 πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Το πρώτο είναι ότι πρέπει η σαλτσούλα που ετοιμάσαμε να πάει παντού. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να ψηθούν πολύ καλά. Να μην υπάρχει υγρασία ώστε να είναι καραμελωμένα και τραγανά.

Καλή Επιτυχία!






Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τα δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

4 σχόλια:

  1. Ευαγγελία Χρόνια Πολλά !!
    Πάρα πολύ ενδιαφέρον !! Πρέπει να τα φτιάξω γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τη γεύση τους. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για στολισμό κεικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή