Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Ελληνική Κρεμμυδόσουπα Βελουτέ


Υλικά:
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 1300 γρ κρεμμύδια 
- 1 κ.σ αλάτι 
- 150 γρ λευκό ξηρό κρασί ή ρετσίνα 
- 1 φύλλο δάφνης 
- 1 πατάτα τριμμένη
- 2 Lt βραστό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικών
- φέτα τριμμένη
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (σε πλατιά με χοντρό πάτο κατά προτίμηση)
  

2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια
  

 



3. Αρχικά, βάζουμε την ένταση στο 9 (ή στο μέγιστο της δικής μας κουζίνας).
Όταν ζεσταθεί το λάδι και ανακατέψουμε μια φορά όλα τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 5 αν φτάνει μέχρι το 9 η ένταση) και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε από την αρχή και ανακατεύουμε συχνά. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει περίπου 30’ λεπτά. Τόσο χρειάζεται ώστε να γίνει σωστά και να έχουμε μια απίθανα γευστική σούπα


κατά τη διάρκεια





4. Καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη



5. Μετά τα 30’ λεπτά, όταν θα είναι κάπως έτσι τα κρεμμύδια, ανεβάζουμε την ένταση στο μέγιστο και ρίχνουμε το κρασί.



6. Ανακατεύουμε και όταν έχει εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την τριμμένη πατάτα, τη δάφνη και βραστό νερό ή ζωμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20’ λεπτά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.


7. Αν θέλουμε τη σούπα βελουτέ, την περνάμε με το ραβδομπλέντερ.  

8. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα





Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η συνταγή σου !!!!! Θα τη φτιάξω άμεσα !!!!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια κ σε σένα. Χαίρομαι που σου αρέσει. Θα περιμενω μήνυμα σου οταν τη φτιαξεις

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα ! Ό,τι πρέπει για τις χειμωνιάτικες μας μέρες !! Πολύ ωραία παρουσίαση μέσα στην μεγάλη κούπα ! Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή