Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Φακές με καστανό ρύζι σουπίτσα






Υλικά:
- 400 γρ φακές
- 100 γρ μαύρο ρύζι
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κ.γ πολτό σκόρδου ή 2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα
- 1 μικρή συσκευασία πελτέ ή  μια μικρή συσκευασία ντομάτα τριμμένη
- αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ κάρυ
- 1/2 κ.γ κύμινο


Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε τις φακές και το ρύζι, καθαρίζουμε από τυχόν πετρούλες και μουλιάζουμε για 8 ώρες

2. Κόβουμε σε μικρά καρέ τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης αλάτι και τα μπαχαρικά

4. Μετά από λίγο, αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου 

5. Βάζουμε 1.5 – 2 lt νερό να βράσουν στον  βραστήρα

6. Προσθέτουμε τον πελτέ ή/και την ντομάτα 

7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φακές, το ρύζι, βραστό νερό και αλάτι

8. Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται και άλλο αλάτι


Στο πιάτο μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ξύδι


Tip:
-Μουλιάζουμε τις φακές και το ρύζι για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού. Αν το ξεχάσετε, προχωρήστε κανονικά στη συνταγή και μαγειρέψτε για 20 - 25 λεπτά ακόμη ή όσο χρειαστεί 


Καλή Όρεξη!!!!

 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Ευαγγέλια καλησπέρα !! Ό,τι πρέπει για τώρα που χαλάει (πάλι) ο καιρός !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εχεις δίκιο... Ευχαριστω πολυ γιατι μου έδωσες ιδεα για πιάτα με φακες που θα τρωγονται εύκολα το καλοκαιρι

      Διαγραφή