Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Φακές με καστανό ρύζι σουπίτσα






Υλικά:
- 400 γρ φακές
- 100 γρ καστανό ρύζι
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κ.γ πολτό σκόρδου ή 2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα
- 1 μικρή συσκευασία πελτέ ή  μια μικρή συσκευασία ντομάτα τριμμένη
- αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ κάρυ
- 1/2 κ.γ κύμινο


Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε τις φακές και το ρύζι, καθαρίζουμε από τυχόν πετρούλες και μουλιάζουμε για 8 ώρες (φακές + ρύζι)


2. Κόβουμε σε μικρά καρέ τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης αλάτι και τα μπαχαρικά


4. Μετά από λίγο, αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου 


5. Βάζουμε 1.5 – 2 lt νερό να βράσουν στον  βραστήρα


6. Προσθέτουμε τον πελτέ ή/και την ντομάτα 


7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φακές, το ρύζι, βραστό νερό και αλάτι


8. Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται και άλλο αλάτι


Στο πιάτο μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ξύδι


Tips:
Αποκτήστε τη συνήθεια να μουλιάζετε τα όσπρια, όχι μόνο για να μειώσετε την ώρα μαγειρέματος, αλλά για να μειώσετε την την δράση των φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου


Καλή Όρεξη!!!!

 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

6 σχόλια:

  1. Ευαγγέλια καλησπέρα !! Ό,τι πρέπει για τώρα που χαλάει (πάλι) ο καιρός !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εχεις δίκιο... Ευχαριστω πολυ γιατι μου έδωσες ιδεα για πιάτα με φακες που θα τρωγονται εύκολα το καλοκαιρι

      Διαγραφή
  2. εεε μουλιαζουμε μονο τις φακες σωστα???!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι καλε μουλιάζουμε και τις φακές και το ρύζι. το γραφω τελικα στις οδηγιες αλλα θα το γραψω πιο αναλυτικα μηπως δεν ειναι ξεκαθαρο

      Διαγραφή
  3. και το ρυζι?? α δεν το εχω ξανακανιε και δεν ειμουνα σιγουρη!!
    τελεεις οι φακες σου!! μολις τσακισα ενα μπολ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει!!Αλήθεια???Χαίρομαι τόοοοοοσο πολυ. Δοκίμασε και το φακόρυζο αν θες, φοβερό και αυτό και ότι πρέπει για τώρα που έχει τόσο ζέστη! http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/04/anoiksiatiko-fakoryzo.html

      Διαγραφή