Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανάμεικτος χυμός με μάνγκο, αβοκάντο και λιναρόσπορο




Το μάνγκο είναι ένα εξωτικό φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία. Κατά πολλούς αποτελεί τον «βασιλιά των φρούτων», λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, αλλά και της εκπληκτικής του γεύσης. 

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα χορταστικό, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες.

Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα καροτένιου. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του αντιοξειδωτικού, λειτουγεί ως «ασπίδα» ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Επίσης είναι πλούσιο σε ένα άλλο καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο, το οποίο είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και απαραίτητο για την προστασία των κυττάρων και την καταστολή της ανάπτυξης όγκων.

Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Οι σύνθετοι του υδατάνθρακες, συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Προτιμήστε το από ένα πλούσιο σε θερμίδες γλυκό και δε θα χάσετε.

Ακόμη, το μάνγκο ανακουφίζει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από ακμή. Απλώστε πολτό από μάνγκο στο δέρμα σας για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Τέλος, η κατανάλωση μάνγκο κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Υλικά:
- 3 πορτοκάλια
- 4 σαγκουίνια
- 1 μάνγκο
- 1 αβοκάντο
- 2 αχλάδια 
- 2 κ.σ λιναρόσπορος


Εκτέλεση:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε, στίβουμε και όλα στο μπλέντερ







Περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του μάνγκο μπορείτε να δείτε εδώ


Τέλος να σας υπενθυμίσω:


1 σχόλιο: