Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κρέμα βρώμης που θυμίζει τσουρέκι



Η σημερινή μου πρόταση είναι πρωτότυπη, νόστιμη, αρωματική και άκρως εθιστική. Η βρώμη είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες τροφές που όλοι θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά

Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω. Γιατί παρακαλώ να τρώμε τσουρέκια μόνο το Πάσχα? No, no, no... Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να έχετε την τέλεια, αρωματική γεύση των τσουρεκιών στην υγιεινή και κυρίως εύκολη εκδοχή τους. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και είναι ιδανικό για τα παιδιά μας. Μπορείτε δηλαδή να το βάλετε σε μικρά μπολάκια φαγητού και το παιδί σας να το έχει μαζί του στο σχολείο για σνακ. 


Υλικά για 2 μερίδες:

- 100 γρ νιφάδες βρώμης
- 50 γρ σταφίδες ψιλοκομμένες
- 500 γρ βραστό νερό
- 5 γρ μαχλέπι
- λιγότερο από 1 γρ μαστίχα Χίου τριμμένη
- 4 κ.σ πετιμέζι
- κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) 
- σουσάμι για πασπάλισμα (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε 500 γρ νερό να βράσουν στο βραστήρα

2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη βρώμη, τις ψιλοκομμένες σταφίδες, το μαχλέπι και τη μαστίχα Χίου. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά

3. Ρίχνουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μπολάκια

4. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι. Μπορούμε να βάλουμε και άλλο πετιμέζι ή μέλι αν το θέλουμε πιο γλυκό

Tip- Πρέπει να προσέξετε πόση μαστίχα Χίου θα βάλετε. Αν πέσει παραπάνω, πικρίζει 


  • Η Νατάσα έφτιαξε την κρέμα - τσουρέκι και είπε ότι ταξίδεψε νοερά στην Πόλη

  •  Η Ρούλα έφτιαξε την κρέμα βρώμης -τσουρέκι και μάλιστα πρόσθεσε ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

16 σχόλια:

  1. Εύκολο και Ωραίο !!!
    Καλό Πάσχα Ευαγγελία, να περάσεις πολύ όμορφα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν την είχα ξαναδεί αυτή την συνταγή! Φαίνεται εύγεστη και φυσικά υγιεινή. Ευχαριστούμε Ευαγγελία... Καλό Πάσχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις κ εγω τη σκέφτηκα επειδή έφτιαξα τσουρέκια κ ήθελα να εχω αυτή τη γεύση στη καθημερινότητα μου

      Διαγραφή
  3. Φοβερή συνταγή! Δεν θα μπορούσα ποτέ να τη φανταστώ! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα, πετσί είναι αντλόυμε ´εμπνευση από παντού. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως εχει ακόμη πιο ´εντονη γεύση

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ η βρώμη και αυτή η συνταγή είναι τέλεια!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εμένα μου αρέσει πολυ γι αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να υπό αρχει ποικιλία

      Διαγραφή
  5. Πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή!!
    Χρόνια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραία φαίνεται 😊 Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω! Αντί για πετιμέζι τι άλλο μπορούμε ν χρησιμοποιησουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. Μέλι ή σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη αν δεν εχετε κατι αλλο. Καλη επιτυχία. Αν θέλετε ξαναστειλτε μου εντυπωσεις

      Διαγραφή
  7. Μπορούμε αντί για νερό να βάλουμε γάλα αμυγδάλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή ουσιαστικά τη βραζεις 2 με 3 λεπτα; Μετα ειναι νερού και πηζει οταν κατσει στο μπολ ή ειναι πηχτή οταν γινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δεν καταλαβαίνω στο εννοείτε. Ανακατεύουμε βραστο νερο με βρωμη για λίγα λεπτά και ειναι έτοιμο προς κατανάλωση και ειναι πηχτό πως φαινεται και στις φωτογραφίες

      Διαγραφή