Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Ντιπ Πιπεριάς Φλωρίνης

Οι πιπεριές Φλωρίνης βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα αγαπημένα μου λαχανικά. Το συγκεκριμένο ντιπ το φτιάχνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εννοείται βέβαια ότι όλα αυτά τα χρόνια το φτιάχνω με διαφορετικούς τρόπους. Ενδεικτικά, πολύ καυτερό με μπούκοβο, με πελτέ ντομάτας, με φέτα, με αποξηραμένα μυρωδικά. Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η βασική. Δοκιμάστε το και προσθέστε υλικά σύμφωνα με το γούστο σας.




Υλικά:
- 700 γρ πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 16)
- ελαιόλαδο
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα 

2. Πλένουμε, καθαρίζουμε - κόβουμε δηλαδή τα καπάκια απο τις πιπεριές και τις βάζουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (θα μαυρίσουν αλλά δε μας πειράζει)

3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λάδι σύμφωνα με το γούστο μας. 

4. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο, σε γυάλινο τάπερ

Πρόταση Σερβιρίσματος
- Μπορείτε να το φάτε ως σνακ με παξιμαδάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.  
- Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τη σος στη σαλάτα, να το προσθέσετε σε σάλτσα ντομάτας αλλά και να αντικαταστήσει τη σάλτσα ντομάτας σε ζυμαρικά ή σε πίτσα. Εγώ πάντως το τρώω και με το κουτάλι όταν θέλω να τσιμπολογήσω κάτι. 


Τέλος να σας υπενθυμίσω:


4 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγή για ντιπ κόκκινης πιπεριάς!!
    Μου αρέσει πάρα πολύ η πιπεριά Φλωρίνης!!! Θα δοκιμάσω το ντιπ σε όλες τις παραλλαγές που έδωσες!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, θα περιμένω νέα σου. Ξέχασα να διευκρινίσω ότι δεν είναι απαραίτητο να τις ξεφλουδίσετε!!!!

      Διαγραφή
  2. Μπραβο κοπελα μου!!!!! Ταλαντουχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή