Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ρόφημα σοκολάτας με γάλα καρύδας και κανέλα


Την Παρασκευή που γύρισε η Σοφία από το σχολείο μου ζήτησε να πιει σοκολάτα, όπως η Κα Άννα του σχολικού.  Ντόινγκ... 

Αφού το σκέφτηκα λίγο, αποφάσισα να την φέρω στα δικά μου γούστα. Γάλα δεν πίνω έτσι κ αλλιώς, οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω κάποιο φυτικό γάλα και κατέληξα στο γάλα καρύδας. Η κουβερτούρα της δίνει την απαραίτητη πυκνότητα, ώστε να έχει πλούσια γεύση, χωρίς να είναι όμως "βαριά". Το ξύλο κανέλας προσθέτει την απαραίτητη, διακριτική σπιρτάδα. Για γλυκαντικό χρησιμοποίησα μέλι, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε!


Υλικά:
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή όποιο γάλα χρησιμοποιείτε
- 30 γρ άγλυκο κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη
- 100 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα σταγόνες)
- Λίγη φυσική βανίλια ή 2 βανίλιες 
- 1 ξύλο κανέλας
- Γλυκαντικό της αρεσκείας σας (μέλι, σιρόποι αγαύης, ή αποξηραμένα φύλλα στέβιας)
- Λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα 


 



Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

8 σχόλια:

  1. Σίγουρα θα την δοκιμάσω!!!Λατρεύω την καρύδα και οτιδήποτε με ινδοκάρυδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολυ που σου άρεσε η πρόταση μου. Κ εγω λατρευω την καρυδα. Αν θες δοκίμασε κ αυτες τις μπάρες, ειναι φανταστικές http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2015/06/bounty.html

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!Δοκίμασε το, η κανέλα της πηγαίνει πολύ αν δε σου αρέσει βέβαια, μπορείς να την παραλέιψεις

      Διαγραφή
  3. το γάλα καρύδας είναι εξαιρετικά δύσπεπτο για ευαίσθητα στομαχια....κι αν συνδυαστεί και με κουβερτούρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσα-ίσα που δεν ειναι καθόλου δυσπεπτο και γι αυτο το λόγο προτιμάται κ συνίσταται αντί για το αγελαδινό ή αλλα γαλατά. Αν το στομάχι σου ειναι τοσο ευαίσθητο ίσως θα πρεπει να σκεφτείς να αποφευγεις σφολιάτες, μπέικον κ αλλα τέτοια υλικά που οπως ειδα χρησιμοποιείς στις συνταγες σου κ να στραφείς σε πιο υγιεινες λύσεις χωρις τρανς λιπαρά. Για οτιδήποτε χρειαστείς παραμένω στη διάθεση σου

      Διαγραφή
    2. Το γάλα καρύδας κάνει εξαιρετικό συνδυασμό με την κουβερτούρα σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα (τα έχω δοκιμάσει όλα λόγω διατροφής και φανατικής στη σοκολάτα)οπότε συμφωνώ �� απόλυτα με την ωραία επιλογή �� nana

      Διαγραφή
    3. Ναι, συμφωνώ..ο καθένας πάντςω να κάνει ότι του αρέσει περισσότερο!

      Διαγραφή