Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να βάλω τη λέξη κουνουπίδι στον τίτλο της σημερινής συνταγής. Η συνείδηση μου όμως δεν μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω ένα αθώο τρικ τύπου, «Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα έκπληξη».


Κάποιοι από εσάς ενδέχεται να γνωρίζετε ήδη αυτή τη συνταγή, άλλοι να την βλέπετε για πρώτη φορά. Όπως και να χει, πρόκειται πραγματικά για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτή η συνταγή ήταν από τις πρώτες που είχα δει ψάχνοντας πριν από 2 περίπου χρόνια για χορτοφαγικές συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πειστεί και η πρώτη μου σκέψη ήταν άκρως χλευαστική. Τύπου βαφτίζουμε το κουνουπίδι κρέμα γάλακτος και παραμυθιαζόμαστε. Πόσο άδικο είχα... Άργησα να τη δοκιμάσω, από πέρσι όμως που το έκανα για πρώτη φορά, πρέπει να σας πω ότι είναι από τις συνταγές που έχω κάνει περισσότερες φορές


Το κουνουπίδι δεν το καταλαβαίνεις, δεν μυρίζει και αν δε το γνωρίζεις δεν μπορείς να το φανταστείς. Αν τηρήσετε τις αναλογίες που σας προτείνω θα έχετε ένα πλούσιο σε γεύση πιάτο και απολαυστικά κρεμώδες. Είναι προτιμότερο να το φάτε ζεστό, κατευθείαν από την κατσαρόλα. 

Υλικά:
- 1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 1 μέτριο κουνουπίδι (830 γρ - 630 μετά το καθάρισμα)
- 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι
- 40 γρ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα για τους μη vegan
- 4 -5 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι 

Εκτέλεση
1. Πλένουμε το κουνουπίδι καλά, καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια (κόβουμε όσο μπορούμε τα κοτσάνια)

2. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει

3. Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο πλέντερ με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Αλέθουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

4. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

5. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες χωρίς να ξεπλύνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. 

6. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Ενημέρωση 5/12/2015:

  


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Ευαγγελία καλησπέρα! Πρώτη φορά την ακούω αυτή την συνταγή και ομολογώ πως φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Άρη. Αυτό ομολογώ με εξέπληξε. Η αλήθεια είναι ότι έλαβα αρκετά μηνύματα με παρόμοιο περιεχόμενο και πραγματικά με εξέπληξε. Ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει

      Διαγραφή