Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Μίνι κουλουράκια βρώμης με πετιμέζι και κανέλα


κουλουράκια μαμάς vs Κουλουράκια σχολείου = 1- 0 

Γενικά δεν έχω παράπονο. Η Σοφία δε μας έχει δυσκολέψει στο φαγητό. Τρώει πραγματικά τα πάντα και το κυριότερο δεν διστάζει να δοκιμάσει. Αδυναμία της όμως, όπως και στα περισσότερα παιδιά, είναι τα γλυκά. Γι' αυτό το λόγο κιόλας προσπάθω να δημιουργώ πολύ συχνά υγιεινά και θρεπτικά γλυκά
Τα περισσότερα της αρέσουν πολύ αλλά συνήθως, μόνο για μια μέρα. Μετά βρίσκει μια δικαιολογία και τα αφήνει στην άκρη κ συνήθως μου λέει ότι δεν είναι "σαν του σχολείου". Όταν ακούω αυτή τη φράση, έχω καταφέρει να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να το αντιπαρέρχομαι. Ταυτόχρονα όμως πεισμώνω και επανέρχομαι με νέα προσπάθεια. Τα μουστοκούλουρα που σας έχω δείξει εδώ καθώς και τα σημερινά κουλουράκια είναι τα αγαπημένα της και τα φτιάχνουμε πολύ συχνά. Ειδικά δε γι' αυτά τα κουλουράκια μου είπε ότι είναι πιο ωραία από του σχολείου (χεχεχε)


Υλικά για 20 μικρά κουλουράκια:
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ πετιμέζι
- 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- μια τσιμπιά γαραύφαλλο τριμμένο 
- 270 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα

2. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και εποιμάζουμε τα κουλουράκια

3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά με την αναγραφόμενη σειρά, ανακατεύουμε καλά με πιρούνι και πλάθουμε πλακουτσωτές μπουκίτσες χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.

4. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αέρα στους 170. Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά - δεν ψήνουμε παραπάνω
  

  • Η Εβελίνα με τον μικρό Γιωργή έφτιαξαν τα κουλουράκια



  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε "Αντί για πετιμέζι έβαλα μέλι. Ήταν πάρα πολύ νόστιμα, άρεσαν σε όλους πάρα πάρα πολύ και ειδικα τα μικρά, τα απόλαυσαν! Ό,τι συνταγή εχω φτιάξει από σένα έχει πετύχει. Ό,τι φτιάχνω δικό σου γλυκό ή αλμυρό τους αρέσει πάρα πολύ κ εγω δεν έχω ενοχές ότι τους δίνω γλυκά με ζάχαρη κ τέτοια"
  • Η Γεωργία έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε "Μυρωδιές και αρώματα πλημμύρισαν το σπίτι για μια ακόμα φορά, όταν έφτιαχνα τα κουλουράκια πορτοκαλιού και κανέλλας. Ιδανικά για όλες τις ώρες. Ευχαριστούμε για όλα!!!"
  • Η Βερόνικα έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε "Έφτιαξα τα κουλουράκια βρώμης με πετιμέζι και κανέλα. Η αλήθεια είναι ότι η ζύμη ήταν πολύ ρευστή παρ' όλο που τα έκανα όλα κατά γράμμα. Έτσι μου βγήκαν αρκετά λεπτά και τραγανά! Είναι όμως πεντανόστιμα, ο 2χρονος γιος μου έφαγε 3 μόλις βγήκαν!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

11 σχόλια:

  1. Επιτέλους, άργησες να γράψεις άρθρο αλλά μας δικαίωσες! Φαίνονται λαχταριστά και γενικά νομίζω ότι όπου μπαίνει πετιμέζι η συνταγή αλλάζει προς το καλύτερο. Άσε που μόνο το γεγονός ότι τα ενέκρινε η μικρή σου σημαίνει ότι αξίζει να τα δοκιμάσουμε!! Θα τα βάλω σίγουρα στο πρόγραμμα γιατί δυστυχώς και εγώ λατρεύω τα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, ευχαριστω πολυ για το μήνυμα σου. Η αληθεια ειναι οτι με τη μικρή κ το μωρο δεν προλαβαίνω να ανεβάσω νέες συνταγες. Ελπιζω απο Σεπτέμβριο να στρώσουν τα πράγματα γιατί έχω τόσες ιδέες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

      Διαγραφή
  2. Super συνταγή, μιαμ μιαμ! Και πολύ εύκολη μάλιστα. Τα έφτιαξα χθες με τη μικρή στο μάρσιπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου. Χαίρομαι που σας άρεσαν. Όντως είναι εύκολη συνταγη κ με λίγα υλικά. Προσπαθώ να δημιουργώ τέτοιες διότι ο χρόνος όλων μας ειναι εξαιρετικά περιορισμένος. Καλώς ήρθες στο blog

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, φαίνονται τέλεια και πολύ εύκολα!
    Για να αντικατασταστήσουμε το πετιμέζι με μέλι βάζουμε την ίδια ποσότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία. Ναι, μπορείς να βάλεις μέλι. Ανάλογα την ποιότητα και το είδος ίσως χρειαστεί να το αραιώσεις με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Το πετιμέζι είναι πιο υγρό οπότε ίσως χρειαστεί να βάλεις λίγο λιγότερο αλέυρι. το καλό με αυτή τη συνταγή είανι ότι μπορείς να δοκιμάσεις ανα πάσα στιγμή οπότε μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις. Κ να θες να κάνεις λάθος...δεν μπορείς!! Στείλε μου να μου πεις αποτελέσματα

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα ηθελα να ρωτησω: 12γρ κανελας δεν ειναι παρα πολλα για την συνταγη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα. Χρησιμοποιώ την πραγματική κανέλα, κευλάνης δηλαδή κ εχει πιο ήπια γευςη κ άρωμα. Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις, μπορεις να βάλεις τη μιση ποσότητα, να δοκιμάσεις κ ανάλογα το γούστο σου να προσθέσεις κ αλλη η οχι. Σε καθε περίπτωση σου ευχομαι καλη επιτυχία κ θα περιμενω νεα σου

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα ηθελα να βάλω χυμό πορτοκαλι, οπότε λογικά θα χρειαστώ παραπανω αλεύρι βρώμης, σωστά; Τι ορεπει να προσεξω; Ακομη, πολυ γλυκά τα μπισκότα ή όχι και είναι πολύ μαλακά σε σημείο που θρυμματιζονται εύκολα;

      Διαγραφή
    3. Μην βάλεις χυμό πορτοκαλιού αλλά ξύσμα ώστε να μην αλλάξεςι τη σύσταση. Δοκίμασε πριν τα ψήσεις και αντα θες περισσότερο γλυκά πρόσθεσε και άλλο πετιμέζι ή μέλι. Αν τηρήσεις τις οδηγίες δε θα θρυμματίζονται.καλή επιτυχία

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα και καλό μήνα! Χθες το πρωί έκανα τα κουλουρακια για τον μπέμπη μου (11 μηνων) και έβαλα χυμό πορτολοκαλι 44γρ και πρόσθεσα 20γρ αλεύρι βρώμης. Έγιναν εξαίσια! Σε ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή