Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Μίνι κουλουράκια βρώμης με πετιμέζι και κανέλα


κουλουράκια μαμάς vs Κουλουράκια σχολείου = 1- 0 

Γενικά δεν έχω παράπονο. Η Σοφία δε μας έχει δυσκολέψει καθόλου στο φαγητό. Τρώει πραγματικά τα πάντα και το κυριότερο δεν διστάζει να δοκιμάσει. Αδυναμία της όμως, όπως και στα περισσότερα παιδιά, είναι τα γλυκά. Γι' αυτό το λόγο κιόλας προσπάθω να δημιουργώ πολύ συχνά υγιεινά και θρεπτικά γλυκά
Τα περισσότερα της αρέσουν πολύ αλλά μόνο για μια μέρα. Μετά βρίσκει μια δικαιολογία και τα αφήνει στην άκρη κ συνήθως μου λέει ότι δεν είναι "σαν του σχολείου". Όταν ακούω αυτή τη φράση, έχω καταφέρει να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να το αντιπαρέρχομαι. Ταυτόχρονα όμως πεισμώνω και επανέρχομαι με νέα προσπάθεια. Τα μουστοκούλουρα που σας έχω δείξει εδώ καθώς και τα σημερινά κουλουράκια είναι τα αγαπημένα της και τα φτιάχνω πολύ συχνά. Ειδικά δε γι αυτά τα κουλουράκια μου είπε ότι είναι πιο ωραία από του σχολείου (χεχεχε)


Υλικά για 20 μικρά κουλουράκια:
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ πετιμέζι
- 12 γρ κανέλα
- μια τσιμπιά γαραύφαλλο τριμμένο 
- 270 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 


2. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και εποιμάζουμε τα κουλουράκια


3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά με την αναγραφόμενη σειρά, ανακατεύουμε καλά με πιρούνι και πλάθουμε πλακουτσωτές μπουκίτσες χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.

4. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αέρα στους 170. Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά - δεν ψήνουμε παραπάνω
  


θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τα δοκιμάσετε. Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές


  • Η Εβελίνα με τον μικρό Γιωργή έφτιαξαν τα κουλουράκια



6 σχόλια:

  1. Επιτέλους, άργησες να γράψεις άρθρο αλλά μας δικαίωσες! Φαίνονται λαχταριστά και γενικά νομίζω ότι όπου μπαίνει πετιμέζι η συνταγή αλλάζει προς το καλύτερο. Άσε που μόνο το γεγονός ότι τα ενέκρινε η μικρή σου σημαίνει ότι αξίζει να τα δοκιμάσουμε!! Θα τα βάλω σίγουρα στο πρόγραμμα γιατί δυστυχώς και εγώ λατρεύω τα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, ευχαριστω πολυ για το μήνυμα σου. Η αληθεια ειναι οτι με τη μικρή κ το μωρο δεν προλαβαίνω να ανεβάσω νέες συνταγες. Ελπιζω απο Σεπτέμβριο να στρώσουν τα πράγματα γιατί έχω τόσες ιδέες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

      Διαγραφή
  2. Super συνταγή, μιαμ μιαμ! Και πολύ εύκολη μάλιστα. Τα έφτιαξα χθες με τη μικρή στο μάρσιπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου. Χαίρομαι που σας άρεσαν. Όντως είναι εύκολη συνταγη κ με λίγα υλικά. Προσπαθώ να δημιουργώ τέτοιες διότι ο χρόνος όλων μας ειναι εξαιρετικά περιορισμένος. Καλώς ήρθες στο blog

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, φαίνονται τέλεια και πολύ εύκολα!
    Για να αντικατασταστήσουμε το πετιμέζι με μέλι βάζουμε την ίδια ποσότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία. Ναι, μπορείς να βάλεις μέλι. Ανάλογα την ποιότητα και το είδος ίσως χρειαστεί να το αραιώσεις με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Το πετιμέζι είναι πιο υγρό οπότε ίσως χρειαστεί να βάλεις λίγο λιγότερο αλέυρι. το καλό με αυτή τη συνταγή είανι ότι μπορείς να δοκιμάσεις ανα πάσα στιγμή οπότε μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις. Κ να θες να κάνεις λάθος...δεν μπορείς!! Στείλε μου να μου πεις αποτελέσματα

      Διαγραφή