Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Γκρανόλα με ελαιόλαδο και πετιμέζι


Γκρανόλα..τι γκρανόλα? Είχα και στο χωριό μου? Τι να κάνω όμως που δεν ήξερα πως αλλιώς να το πω. 

Πρόκειται για βρώμη ανακατεμένη με ελαιόλαδο και πετιμέζι. Τα quaquer τραγανές μπουκιές τα ξέρετε? Αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η σπιτική, σούπερ υγιεινή και γευστική εκδοχή τους. Δεν είναι δηλαδή τίγκα σε ηλιέλαιο και ζάχαρη. Παρακάτω θα δείτε τη βασική συνταγή. Εγώ πρόσθεσα φουντούκια, αποξηραμένες σταφίδες, αποξηραμένα bluberries και αποξηραμένα φραγκοστάφυλα. Είναι τόσο νόστιμα και μυρωδάτα που μπορείτε να τα φάτε σκέτα με το κουτάλι. 


Υλικά:
- 500 γρ νιφαδες βρώμης
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 150 γρ πετιμέζι
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. 


Ενημέρωση 13/12/2016
Επειδή το φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα έχω να σας πω ότι 
- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο. Αν βάλετε 120 γρ ελαιόλαδο γίνεται ακόμη πιο τραγανό, ενώνεται ο μείγμα και γίνεται σαν μικρές μπουκιές, οι οποίες μετά σπάνε εύκολα 


θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τα δοκιμάσετε. Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές

 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός (ultrafood) και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή