Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το πιο εύκολο, υγιεινό και κολασμένο παγωτό σοκολάτας. Αν έχετε δοκιμάσει το Nirvana Chocolate & Choco Chip δεν χρειάζεται να προβώ σε επιπλέον συστάσεις. Αλήθεια λέω, αν το δοκιμάσετε θα το διαπιστώσετε και εσείς. Εμείς πάντως τρελαθήκαμε οικογενειακώς. Σας εγγυώμαι ότι ακόμη και αν είστε chocomaniacs θα σας καλύψει πλήρως. Δεν ξέρω τι άλλο να πω για να σας πείσω. Είναι έτοιμο σε ένα λεπτό και φτιάχνεται με προιόντα που όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας ή τέλος πάντων μπορούμε να βρούμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Φτιάξτε το για τα παιδιά σας. Αφού μπορείτε να φτιάξετε υγιεινό παγωτό ίδιο με αυτό του εμπορίου γιατί να μην το κάνετε?
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 80 γρ κακάο
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- 200 ml σιρόπι αγαύης
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια και την αγαύη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη εάν το επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη
3. Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε
- Η Μαρία έφτιαξε το παγωτό και είπε "Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει το ρητό μια φωτογραφία χίλιες λέξεις... Παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο! Έδωσα στα παιδιά μου χωρίς να καταλάβουν τη διαφορά από μεριά τους και χωρίς να ανησυχώ για τα λιπαρά από τη μεριά μου. Μου έβαλαν 10 με τόνο. Ευχαριστώ για τη συνταγή. Θα φάμε πολύ παγωτό αυτό το καλοκαίρι. Το αδικεί η φωτο... Ειχα σκοπο να σερβιρω σε μπολ και να τραβήξω... Δεν πρόλαβα.. Πήραν φωτιά τα κουτάλια!!!!!!"
- H Σταματία έφτιαξε το παγωτό και είπε "Το φτιάξαμε κι εμείς, τέλειο. Ξετρελάθηκε σας λέω! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή"
- Η Γεωργία έφτιαξε το παγωτό και μου είπε "Αν και δεν είμαι λάτρης της σοκολάτας,ομολογώ ότι ήθελα πολύ να δοκιμάσω αυτήν τη συνταγή...Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή, όπως ακριβώς περιγράφεται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία...Όποιος δεν τη δοκιμάσει,θα χάσει..."
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Υπέροχο και απίστευτα σοκολατένιο!Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!! Είμαι εδώ κ 2 μήνες σε διατροφή και τη χρειαζόμουν αυτή τη δόση σοκολάτας!!
ΔιαγραφήΤο παγωτάκι απίθανο αλλά και τα μπολάκια ακόμα πιό όμορφα,να ρωτήσω την προελευσή τους?
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα, ευχαριστώ πολύ. τα είχα πάρει παλιότερα από το Jumbo, λογικά θα τα έχουν ακόμη. Δες εδώ, πως τα είχα χρησιμοποιήσει σε κέρασμα στη γιορτή της μεγάλης μου κόρης https://all-about-arts-gr.blogspot.gr/2014/09/party-me-thema-to-pagwto.html
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ευαγγελία!!! Το αβοκαντο είναι πραγματικα υπέροχη λιπαρή βάση για σοκολατο παγωτό ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι δεν τα πάω καλά με το αβοκάντο. Θα ήθελα να το είχα εντάξει περισσότερο στη διατροφή μας αλλά με δυσκολεύει. Στο παγωτό πάντως είναι πραγματικά εξαιρετικό
ΔιαγραφήTo Νirvana αυτό είναι το παγωτό που τρωω.. γενικά μου αρέσουν τα σοκολατένια παγωτά ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο ότι βλεπω το δικό σου δεν υστερεί σε τίποτα..Τέλειο!!
Από σοκολατένιο χρώμα αλλά και απο υφή από όσο μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία. Και με σταγόνες σοκολατας..το θέλω!!!
Θελω να το δοκιμάσω χρόνια το αβοκάντο σε παγωτό...
Σε καταλαβαίνω κ εγώ από τα έτοιμα τα Nirvana προτιμούσα. Σου μιλάω ειλικρινά, αν ακολουθήσεις τη συνΤατγή θα έχει σπιτικό Nirvana στο λεπτό!
ΔιαγραφήΜπορούμε να το φτιάξουμε με γάλα αμυγδάλου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς αλλά επειδή το γάλα αμυγδάλου έχει λιγότερα λιπαρά ενδέχεται να μην έχει τόσο πλούσια γεύση. μπορείς να το δοκιμάσεις όμως!
Διαγραφήφαινεται φοβερο!!!! θα τ δοκιμασω αλλα εχω την εξης απορια αν βαλω γαλα καρυδας σε χαρτινη συσκευασια κ οχι κονσερβα εχει διαφορα?
ΑπάντησηΔιαγραφήαν εννοεις αυτο του ψυγείου, αν κ δεν το χω δοκιμασει πιστευω οτι θα υπαρχει διαφορα. Αυτο του ψυγειου εχει λιγοτερα λιπαρά οποτε λογικα το παγωτο θα ειναι πιο σκληρο κ θα χρειαστει περισσοτερη ωρα εξω ωστε να ξεπαγωσει κ να μπορεσεις να το σερβιρεις. γενικα ομως αυτο του ψυγειου δεν το χρησιμοποιω γιατι εχει ζαχαρη και συντηρητικα. αν το δοκιμασεις παντως θα χαρω πολυ αν μου πεις εντυπωσεις. οπως και να χει καλη επιτυχια
ΔιαγραφήΑντί για αβοκάντο,μπορούμε να βάλουμε μπανάνες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, φυσικά και μπορείς. Δε θα είναι όμως ακριβως το ίδιο. το αβοκάντο έχει λιπαρά και συνεπώς πιο πλούσια γεύση. Μη το φοβηθεις πάντως, δεν καταλαβαινεις το αβοκαντο
ΔιαγραφήΜε τι μπορω να αντικαταστησω το σιροπι αγαυης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να βάλετε μέλι
ΔιαγραφήΥπέροχα υλικά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, ναι και θα περιμενω εντυπώσεις. Θα δεις, θα ξε τρελαθεις
ΔιαγραφήΥπέροχο παγωτό Ευαγγελία!!! Το είχα φτιάξει παλιότερα και μπορώ να πω ότι είναι πεντανόστιμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ααααα τι ωραια. Μα ειναι φοβερό κ εγω το φτιαχνω συνεχεια
ΔιαγραφήΕυαγγελία το παγωτό είναι καταπληκτικό!!! είμαι ενθουσιασμένη...! μείωσα αγαύη και πρόσθεσα αμύγδαλα..! σαν παρφέ σοκολάτας! δεν καταλαβαίνεις ότι είναι χορτοφαγικό! Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε κρέμα?σε λευκό παγωτό ,χωρίς μπανάνα, κάτι σε παγωτό βανίλια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ πόσο χαίρομαι!!!!!!Ευχαριστώ που με ενημέρωσες. Λοιπόν αμιγώς βανίλια δεν έχω αλλά μπορείς να δοκιμα΄σεις αυτό, παγωτό με γεύση τσουρέκι!!! http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-ice-cream-tsoureki.html και ετοιμάζω και παγωτό φυστίκι!
ΔιαγραφήΔεσμεύομαι να το δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα οκ και εγω δεσμεύομαι να παρουσιάσω άμεσα παγωτό βανίλια
Διαγραφή