Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Βελούδινη καλοκαιρινή, ντοματόσουπα



Οι σούπες ενώ μου αρέσουν πολύ δε με χορταίνουν, οπότε τις προτιμώ όταν θέλω ένα ελαφρύ βραδινό. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πεντανόστιμη, αρωματική, θρεπτική και πανεύκολη καλοκαιρινή ντοματόσουπα μιας και προτιμάμε λαχανικά εποχής. Είναι πραγματικά εξαιρετικά νόστιμη και με την προσθήκη του αβοκάντο, εκτός του ότι αποκτά μια τέλεια, βελούδινη υφή γίνεται ακόμη πιο θρεπτική. Άρεσε πολύ σε όλους μας και ευτυχώς και στο μωρό. Η Σοφία μάλιστα είπε ότι ήταν σαν πίτσα!



Αν σκέφτεστε να φτιάξετε την ντοματόσουπα αλλά να μην προσθέσετε το  αβοκάντο να σας πω πως το αβοκάντο περιέχει πληθώρα και ποικιλία καροτενοειδών, που είναι και το στοιχείο που το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο απ’ ότι η μπανάνα. Περιέχει 4 γρπρωτεΐνης και αυτό το κάνει ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτή. Τέλος, περιέχει βιταμίνες BKE, υψηλά επίπεδα σε φυτικές ίνες και όχι μόνο ρίχνουν την κακή χοληστερίνη, αλλά αυξάνουν και τα επίπεδα της καλής.

Υλικά:
- 8-10 ώριμες ντομάτες εποχής
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 3-4 μέτρια κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- 4 σκ.σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1 ώριμο αβοκάντο 

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 200 σε αέρα. Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου (χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα). Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, πιπέρι, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα 

2. Ψήνουμε στους 200 για 30-40 λεπτά. Θα εξαρτηθεί από το πόσο χοντρά έχουμε κόψει τα λαχανικά μας


3. Τοποθετούμε τα λαχανικά μαζί τα ζουμιά που έχουν βγάλει καθώς και το αβοκάντο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται

4. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και θυμάρι. Είναι πολύ ωραία και παγωμένη

 

Tips:
Για να θυμηθείτε την χειμωνιάτικη ντοματόσουπα πατήστε εδώ
- Για να δείτε και άλλες σούπες πατήστε εδώ 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

12 σχόλια:

  1. Σούπα δεν το λες, αλλά ενδιαφέρον φαίνεται, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι? Δεν καταλαβαίνω τον προβληαμτισμό σου αλλά οκ, μπορείς να το βαφτίσεις όπως θές! φτιάξτο όμως και θα σου αρέσειπολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να είναι νόστιμη πολύ!!!Καλή εβδομάδα Ευαγγελία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω τις ντοματόσουπες και ειδικά τις καλοκαιρινές!! Μου αρέσει που έχει και το λατρεμένο μου αβοκάντο μέσα!! Σούπερ νοστιμιά!
    Καλό βράδυ Ευαγγελία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το αβοκαντο δεν το πολυ συμπαθώ αλλα ειναι τοσο θρεπτική τροφή που προσπαθώ να βρίσκω νέους τρόπους ωστε να το τρώμε. Σε αυτη τη ντοματόσουπα πηγαίνει πολυυυυυυ

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Είναι...αν τη φτιάξεις μια φορα, θα σου αρεσει τοσο που θα την φτιαχνεις συνεχεια. Φιλιααα

      Διαγραφή
  6. Αν δεν βάλουμε πιπεριά με τι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορειτε να βάλετε άλλο λαχανικό όπως καρότο. Επειδη ομως δεν το εχω δοκιμάσει, καλυτερα να μην γινει κάποια αντικατάσταση, απλα να παραλείψετε την πιπεριά.

      Διαγραφή
  7. Φαίνεται πεντανόστιμη! Θα την πινάρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και πολύ καλά θα κάνεις!!!! ελπίζω να την φτιάξεις, θα δεις θα σου αρέσει πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή