Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλτσα για πίτσα και ζυμαρικά σε βαζάκι




Όπως σας είχα υποσχεθεί, σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας, την οποία θα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια και θα είναι έτοιμη ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σε πίτσες, ζυμαρικά, μπιφτέκια, ντιπ  κλπ. Το κάνουμε τώρα που οι ντομάτες είναι την καλύτερη τους εποχή και έτσι και θα τις έχουμε έτοιμες προς χρήση όλο το χρόνο αλλά και αποφεύγουμε τα επιπλέον φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν στα θερμοκήπια.

Υλικά:
- 300 γρ ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 3 κιλά ντομάτα
- 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (ο Ιταλικός)
- 1.5  κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 3 κοφτές κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 κ.σ σκόρδο λιωμένο
 
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες ώστε να είναι έτοιμες για κόψιμο και τις αφήνουμε στην άκρη.  


2. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αλλά δεν ανάβουμε το μάτι ακόμη


3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ανάβουμε το μάτι ώστε να ζεσταθεί το λάδι. Για να βοηθήσουμε το μπλέντερ να δουλέψει, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αδειάζουμε το λιωμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά 

4. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, καθαρίζουμε το πράσινο μέρος και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπλέντερ. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να το βοηθήσουμε να δουλέψει πιο εύκολα. 

5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα. Προσοχή, δεν το αδειάζουμε όλο ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλο νερό τις επόμενες φορές. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι πάνω γιατί φουσκώνει και πιτσιλάει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, κανέλα και βασιλικό. 


4. Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι. Μετά από λίγο αρχίζει να πιτσιλάει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Εμένα για την συγκεκριμένη ποσότητα μου πήρε 1 ώρα. 


5. Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε. Πατήστε εδώ ώστε αν δείτε τη διαδικασία αναλυτικά 



Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

4 σχόλια:

  1. Η κατάλληλη εποχή για τέτοιες παρασκευές!
    Γεια στα χέρια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμη συνταγή, Ευαγγελία μου. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωω, χαίρομαι πολύ που σου φάνηκε χρήσιμη!!Ελπίζω να φτιάξεις κ εσύ και αν το κάνεις θα χαρώ πολύ να μου πεις εντυπώσεις

      Διαγραφή