Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Μήλα Ψητά



Πανεύκολουγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα!


Συστατικά:
- 3 μήλα
- 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 3-4 κ.σ καρύδια
- κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- λίγο γαρύφαλλο 
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα 

2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μπουκίτσες ή κυδωνάτα και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ

3. Στίβουμε τα πορτοκάλια και αδειάζουμε το χυμό πάνω στα μήλα

4. Κρατάμε το κουτάλι πάνω από τα μήλα και αφήνουμε να πέσει το μέλι και να πάει παντού

5. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο

6. Απλώνουμε χοντροκομμένα καρύδια πάνω από τα μήλα

7. Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει το μέλι 

Καλή σας Απόλαυση!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω: 
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

6 σχόλια:

  1. Όντως...και αντικαθιστά επάξια το πολυπόθητο γλυκάκι που πάντα επιθυμούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το κάνω στο τηγανάκι (2 μήλα/άτομο) και είναι έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά! Το έχω δοκιμάσει και με χυμό λεμονιού και είναι εξ' ίσου νόστιμο. Επίσης δεν βάζω ξηρούς καρπούς αλλά αν πεινάω, το συνδιάζω και με ένα κουτάλι της σούπας γιαούρτι ή με 2 κουτάλια της σούπας κουάκερ και γάλα σε ένα μπωλ. Πεντανόστιμο, εύκολο, γρήγορο, χαμηλών θερμίδων και υψηλής διατροφικής αξίας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η ιδέα σου. θα το δοκιμάσω και εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή