Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Αρακάς με λουκάνικα γαλοπούλας




Συστατικά:
- 1/2 κιλό κατεψυγμένο αρακά
- 3 λουκάνικα γαλοπούλας
- 300 γρ χυμό ντομάτας (συσκευασμένο)
- 1 καρότο
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι (ξερό)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 γαρίφαλα, 2 μπαχάρια, 1 φύλλο δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4 λεπτά

2. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά

3. Ρίχνουμε αρκετό νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τον αρακά

4. Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά

5. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε σε λωρίδες το καρότο και το ρίχνουμε και αυτό

6. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο φαγητό

7. Μετά από λίγο δοκιμάζουμε το φαγητό και υπολογίζουμε σε 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, να ρίξουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας.

8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται...

Καλή όρεξη!!!

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου