Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Κοτόπουλο με λαχανικά



Την παρακάτω συνταγή, την έχω πάρει από τις συνταγές της actifry και την έχω προσαρμόσει στα δικά μου...γευστικά γούστα

Συστατικά:
- 700 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο (ή στήθος, ή γαλοπούλα)
- 1 πράσινη, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες πιπεριές
- Μανιτάρια κονσέρβα κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 γεμάτη κ.σ κορν φλάουρ
- 5 κ.σ κρασί
- 2 κ.σ ξύδι
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ξύδι για το κοτόπουλο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε το ορατό λίπος. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το χυμό από ένα λεμόνι, νερό και μπόλικο ξύδι. Αφήνουμε για μια ωρίτσα. Αν δεν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά

2. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στην Actifry. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά

3. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο

4. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια. Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια στο κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμη 10 λεπτά

5. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι και διαλύουμε το κορν-φλάουρ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας στο κοτόπουλο. Αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά ακόμη ανάλογα πόσο τραγανό το θέλουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές από την Actifry φυσικά

4 σχόλια:

  1. Λιτσάκι τι ωραίες συνταγές!! Την actifry πόσο την αγόρασες; Εγώ την βρήκα στο Ιντερνετ με 214 ευρώ νομίζω στα μαγαζιά είναι λίγο ακριβότερη. Αν και έχω ένα σωρό συσκευές στο σπίτι σκέφτομαι να την αγοράσω τελικά και κάνω μια έρευνα αγοράς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 180 euro την πήρα από διαδικτυακό μαγαζί. Στα μεγάλα καταστήματα την έχουν 250 euro. Είναι ένα στη Θεσσαλονίκη που ίσως σε βολεύει. Αν θες βέβαια μπορώ να την αγοράσω εγώ και να στη φέρει η φίλη μου από την πόλη σου. Θα σου στείλω e-mail. Για μένα πραγματικά αξίζει η αγορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιτσάκι μου την δεν άντεξα στο πειρασμό και την αγόρασα το Σάββατο!!! Έφτιαξα πατάτες και έγιναν λουκούμι, αν και μάλλον ήταν η ποικιλία της πατάτας τέτοια που δεν μου έγιναν τόσο τραγανές όσο περίμενα. Φανταστική συσκευή και ανυπομονώ να δοκιμάσω και άλλες συνταγές. Επιτέλους η νοστιμιά που δίνει το τηγάνισμα με τις θερμίδες σχεδόν του ατμού. Μπράβο σου που μας την πρότεινες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια???? Μπράααααααααααααααβο!!!Οι πατάτες Κύπρου γίνονται πάααααααααααρα πολύ τραγανές. Ένα άλλο μυστικό είναι να της στεγνώσεις καλά. Να μην έχουν σχεδόν καθόλου υγρασία. Δοκίμασε κ τις συνταγές που έχει στο βιβλιαράκι. Καλά έκανες και την αγόρασες. Τα αξίζει τα λεφτά της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή