Υλικά για 4-6 άτομα:
- 700 - 900 γρ φιλέτο από κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος, ή γαλοπούλα)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 5 κ.σ κρασί
- 1 λεμόνι
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- πιπέρι, τσίλι, πάπρικα γλυκιά
- ξύδι για το κοτόπουλο
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε το ορατό λίπος. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο το χυμό από ένα λεμόνι, νερό και μπόλικο ξύδι. Αφήνουμε για μια ωρίτσα. Αν δεν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά
2. Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει πολύ καλά χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό το κάνουμε για 1-3 λεπτά, μέχρι να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν σκεπάζουμε, θέλουμε να παραμείνουν τραγανές
4. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, χωρίς όμως να καεί
5. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές
4. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, χωρίς όμως να καεί
5. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές
6. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κάρυ, πάπρικα γλυκιά, τσίλι, λεμόνι
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Λιτσάκι τι ωραίες συνταγές!! Την actifry πόσο την αγόρασες; Εγώ την βρήκα στο Ιντερνετ με 214 ευρώ νομίζω στα μαγαζιά είναι λίγο ακριβότερη. Αν και έχω ένα σωρό συσκευές στο σπίτι σκέφτομαι να την αγοράσω τελικά και κάνω μια έρευνα αγοράς :)
ΑπάντησηΔιαγραφή180 euro την πήρα από διαδικτυακό μαγαζί. Στα μεγάλα καταστήματα την έχουν 250 euro. Είναι ένα στη Θεσσαλονίκη που ίσως σε βολεύει. Αν θες βέβαια μπορώ να την αγοράσω εγώ και να στη φέρει η φίλη μου από την πόλη σου. Θα σου στείλω e-mail. Για μένα πραγματικά αξίζει η αγορά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιτσάκι μου την δεν άντεξα στο πειρασμό και την αγόρασα το Σάββατο!!! Έφτιαξα πατάτες και έγιναν λουκούμι, αν και μάλλον ήταν η ποικιλία της πατάτας τέτοια που δεν μου έγιναν τόσο τραγανές όσο περίμενα. Φανταστική συσκευή και ανυπομονώ να δοκιμάσω και άλλες συνταγές. Επιτέλους η νοστιμιά που δίνει το τηγάνισμα με τις θερμίδες σχεδόν του ατμού. Μπράβο σου που μας την πρότεινες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια???? Μπράααααααααααααααβο!!!Οι πατάτες Κύπρου γίνονται πάααααααααααρα πολύ τραγανές. Ένα άλλο μυστικό είναι να της στεγνώσεις καλά. Να μην έχουν σχεδόν καθόλου υγρασία. Δοκίμασε κ τις συνταγές που έχει στο βιβλιαράκι. Καλά έκανες και την αγόρασες. Τα αξίζει τα λεφτά της!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή