Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τουρσί σέλερι και κόκκινης πιπεριάς για πολίτικη σαλάτα και όχι μόνο…


                                      



Υλικά:

Για βάζο χωρητικότητας 900 ml χρησιμοποίησα τα παρακάτω

- Σέλερι  (5 κοτσάνια)

- Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (3 μέτριες προς μικρές)

- Ελαιόλαδο

- Ξύδι από λευκό κρασί

- Ζεστό νερό
- Αλάτι

- 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε. Ιδανικά στο πλυντήριο πιάτων ώστε να γίνει μια σχετική αποστείρωση.



1. Ξεκινάμε πλένοντας όλα τα υλικά. Κόβουμε τα φύλλα του σέλερι ώστε να μείνει μόνο το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο με τον ίδιο τρόπο. Εγώ προτιμώ το κοτσάνι που είναι τραγανό


 



2.Κόβουμε σε φέτες τα κοτσάνια και συνεχίζουμε με τις πιπεριές. 


3. Τις κόβουμε κατά μήκος και μετά στη μέση- σε 4 κομμάτια δηλαδή. 

Μετά κόβουμε σε φετάκια. Τα τοποθετούμε όλα στο βάζο 
 




5. Καλύπτουμε λίγο λιγότερο από το μισό με ελαιόλαδο




6. Συνεχίσουμε με λευκό ξύδι μέχρι να αφήσουμε λίγο περισσότερο από 1 τέταρτο






7. Καλύπτουμε μέχρι πάνω με βραστό νερό



8.Τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας αλάτι
 
 
9.Τέλος ρίχνουμε τα σκόρδα και ανακατεύουμε

 


10. Αφήνουμε το βάζο ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως το νερό και στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο




Ιδανικά περιμένουμε 5  μέρες για να το χρησιμοποιήσουμε. Η αλήθεια είναι όμως,  ότι από την επόμενη μέρα είναι τέλειο.


Δυστυχώς, δεν ξέρω να σας πω για πόσο διάστημα μπορείτε να το διατηρήσετε διότι, ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να το κρατήσουμε πάνω από 2 βδομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου