Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κολοκυθόσουπα (πορτοκαλί κολοκύθας)




Υλικά:
- 150 γρ ελαιόλαδο

- 300 γρ κρεμμύδι

- 160 γρ πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)

- 3 πιπεριές Φλωρίνης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κ περισσότερες)

- 1000 γρ κολοκύθα καθαρισμένη

- 200 γρ πατάτες κομμένες σε κυβάκια

- 1.200 lt βραστό νερό

- 100 γρ σέλερι

- Αλάτι, πιπέρι

- 10 γρ τζίντζερ

- Χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε σχετικά μικρά κυβάκια

2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα


3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετάκια 

4. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να βγάλουν την γλύκα τους


5. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά με το πράσο και εντωμεταξύ έχουμε δυναμώσει τη φωτιά

6. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε κ αυτές στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά


7. Συνεχίζουμε με την κολοκύθα και την πατάτα

 



8. Ρίχνουμε το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το σέλερι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα
  



9. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στο τρίφτη. Το ρίχνουμε κ αυτό στην κατσαρόλα.Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου


10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται

11. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ


12. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού



Καλή σας απόλαυση!!!

 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου