Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα από αβοκάντο (η καρμπονάρα των vegan)



Η παρακάτω συνταγή νομίζω ότι θα ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν τρώνε το αβοκάντο. Πρόκειται για μια πολύ γευστική, αρωματική, δροσερή και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα. Ταυτόχρονα είναι και υγιεινή αφού αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική εκδοχή της σάλτσας που περιέχει κρέμα γάλακτος. 


Νομίζω όμως ότι εξακολουθείτε να είστε δύσπιστοι. Αν δε σας έχει πείσει η μαρτυρία μου λοιπόν για την εξαιρετική της γεύση, ίσως σας πείσει το γεγονός ότι το αβοκάντο είναι ιδιαίτερα ευεργετική τροφή. Μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνη E, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη (ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση). Eπιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες  A, B, C και E και διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

 Υλικά:
 - 500 γρ spaghetti
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- αλάτι
- μπούκοβο
- 8 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι


 Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία

2. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, ραντίζουμε με το χυμό από το λάιμ και ρίχνουμε το σκόρδο, το οποίο έχουμε περάσει από τη πρέσα. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο σκορδάτη, βάζουμε 2 σκελίδες.


3. Συνεχίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, λάιμ, ελαιόλαδο ή σκόρδο σύμφωνα με το γούστο μας. Τα περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα από το μπλέντερ.


4. Ξεπλένουμε τα μακαρόνια μας. Τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλη τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε. 


5. Στο πιάτο, ρίχνουμε μπούκοβο αν μας αρέσει, και τα φυλαράκια από 2 κλωνάρια θυμάρι




Καλή Όρεξη!!!

Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ 


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

4 σχόλια:

  1. Αβοκάντο με μακαρόνια και λάιμ!!!!!!!!!
    Ωραία πρόταση!
    Καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η χορτοφαγική κρέμα που μας προτείνεις, και είναι και ωμοφαγική. Απλά πιάτα αλλά τόσο δυνατά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα ειναι τόσο νόστιμη που την έχουμε καθιερώσει στο σπίτι μας

      Διαγραφή