Αυτή την πεντανόστιμη "μεγειρίτσα" από μανιτάρια πορτομπέλο, μπορείτε να την φτιάχνετε όλο το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα. Γίνεται πάρα πολύ εύκολα, σε 20 λεπτά, είναι πολύ-πολύ-πολύ νόστιμη και θρεπτική. Σας παρακαλώ πολύ, να ακολουθήσετε ακριβώς τι οδηγίες. Σας τα λέω τόσο αναλυτικά ώστε να έχετε το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα.
Ακόμα και αν δεν τη φτιάξετε το Πάσχα, φτιάξτε τη σας παρακαλώ τις επόμενες μέρες που θα χρειαστείτε αποτοξίνωση!
Ακόμα και αν δεν τη φτιάξετε το Πάσχα, φτιάξτε τη σας παρακαλώ τις επόμενες μέρες που θα χρειαστείτε αποτοξίνωση!
- 300- 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο ΟΧΙ άλλη ποικιλία
- 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ ξερό κρεμμύδι
- 150 γρ ρύζι καρολίνα
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 30- 50 ml λευκό κρασί
- 500 - 600 γρ μαρούλια
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ ταχίνι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- λεμόνι
- βραστό νερό
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα μανιτάρια) ώστε να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και το ρύζι και σοτάρουμε
3. Μετά από 2-3 λεπτά, αφού έχουν σοταριστεί, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε βραστό νερό. Όχι πάρα πολύ, περίπου 300 ml. Τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό μας.
4. Κόβουμε τα πορτομπέλο σε χοντρά κομμάτια
5. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, θέλουμε να αρχίσει να βγάζει καπνό και τότε, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή κάτι άλλο, τοποθετούμε τα μανιτάρια μας. Επειδή είναι πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, αν χρησιμοποιήσετε μικρό τηγάνι (πχ 20 εκ.) θα πρέπει να το κάνετε σε 2- 3 δόσεις. Θέλουμε να καψαλιστούν τα μανιτάρια. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα πέσει η θερμοκρασία και θα βράσουν και αυτό δεν το θέλουμε.
6. Μετά από 2-3 λεπτά που θα είναι έτσι τα βγάζουμε από τη φωτιά
7. Κόβουμε τα μαρούλια μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό εάν χρειάζεται
8. Έχουν περάσει περίπου 15 λεπτά οπότε δοκιμάσουμε το φαγητό μας. Θα είναι έτοιμο όταν θα έχει βράσει το ρύζι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται
9. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε
10. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Μπράβο!αυτό που έψαχνα! έχω φτιάξει μαγειρίτσα με μανιτάρια αλλά όχι με πορτομπέλο, έβαλα τα ασπρα τα στρογγυλά,και με αυγολέμονο κανονικά. θα την φτιάξω σίγουρα.Ευχαριστούμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΩ, τι ωραία, θα περιμένω νέα σου.Σε παρακαλώ ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!Περιμένω κ φωτογραφία αν θες
Διαγραφήμμμμ φαίνεται τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι, είναι, είναι!!!!!! Δε χορταίνω σου λέω!!!!
ΔιαγραφήΗ κλασική μαγειριτσα δεν μου αρέσει καθόλου! Αλλά η εναλλακτική με μανιτάρια ακούγεται υπέροχη! Καλές γιορτές Ευαγγελία, να περάσεις τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω χρόνια να φάω την κανονική...όπως κ να χει τα εντόσθια δεν είναι και η καλύτερη τροφή! Καλή Ανάσταση Άρη
ΔιαγραφήΚανω κ γω μια τετοια εναλλακτικη μαγειριτσα κ μ αρεσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράααααβο σου, πολύ χαίρομαι! Καλή Ανάσταση με υγεία
ΔιαγραφήΗ κόρη μου την εκτιμά δεόντως ;) Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήωωωω, τέλεια!!!!είχε να μοιάσει..καλά Ανάσταση με υγεία
ΔιαγραφήΠολυ καλη!!! Θα την ξαναφτιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και Χρόνια πολλά. Υπέροχα νέα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και κυρίως που θα την ξαναφτιάξεις. Ελπίζω να βρεις κ άλλες συνταγές που να σου αρέσουν.
Διαγραφή