Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ομελέτα με ρεβυθάλευρο (χωρίς αυγά)



Τη βασική συνταγή για ομελέτα με ρεβυθάλευρο την είχα δει σε κάποιο site του εξωτερικού και αφού την προσάρμοσα στα γούστα μου, την φτιάχνω εδώ κ χρόνια. Κ καθώς αναρωτιόμουν γιατί άργησα να σας τη δείξω τόσο πολύ, συνειδητοποίησα ότι αυτό συνέβη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να περιμένω να στήσω, φωτογραφίσω κλπ...


Αυτή η ομελέτα χωρίς αυγά εκτός από θρεπτικότατη είναι και πεντανόστιμη. Το ρεβυθάλευρο είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε/ μειώσετε τους υδατάνθρακες, αν αποφεύγετε τη γλουτένη, αν δεν σας αρέσουν τα όσπρια (δεν έχει γεύση από ρεβύθια) και κυρίως αν αναζητάτε νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές τροφές. Πρόσθεσα τη διατροφική μαγιά για "τυρένια γεύση" και τα λαχανικά για να είναι πιο δροσερό και χορταστικό το πιάτο. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και αν προσθέσετε ότι υλικό θέλετε (πχ κολοκυθάκια, κρεμμύδι, ελιές κ.α)



Υλικά:
- 100γρ ρεβυθάλευρο
- 20 γρ τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι
- 20 γρ διατροφική μαγιά
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ νερό 
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- ελιές σε ροδέλες
- ντομάτα κομμένη σε καρέ
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 κ.γ ρίγανη 


Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο και ανακατεύουμε


2. Βάζουμε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα μας. Σε μέτρια φωτιά η δική μου ήταν έτοιμη σε 10 λεπτά. Αν έχετε ομελετιέρα ακόμη καλύτερα 

Καλή Επιτυχία!


Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με ρεβυθάλευρο πατήστε εδώ 

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Bikini Fit σε 4 εβδομάδες", από τις εκδόσεις Τερζόπουλοςαφήστε μήνυμα εδώ 
     
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Ποτέ δεν έχω καταφέρει να βγάλω ολόκληρη αυτή την ομελέτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία... Τι να κάνω άραγε λάθος... Αν μπει στο φούρνο, φαντάζομαι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα γευστικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχη και γω το παθαινα.εχει να κανει με την ποσοτητα του νερου.να μην ειναι πολυ νερουλη γιατι εξακολουθει να εχει ωραια γευση αλλα διαλυεται

      Διαγραφή
    2. ναι μια χαρά θα είναι κ στο φούρνο, σε αέρα καλύτερα. εγώ πάντςω αγόρασα ομελετιέρα και σώθηκα...δες εδω http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/search/label/%CE%9F%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1

      Διαγραφή
  2. Εγώ την φτιάχνω συνέχεια αλλά δεν βάζω ντοματα και προσθέτω δυο κουταλιές ρεβυθαυλευρο και λίγο ταχινι και ψήνετε τελεια κάθε φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταχλινι? εξαιρετική επιλογή, δεν το έχω δοκιμασει αλλά θα το κάνω άμεσα. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!

      Διαγραφή