Σήμερα σας έχω άλλη μια πρόταση για σπιτική γκρανόλα. Και αυτή είναι απίστευτα γευστική, ίσως και η πιο γευστική για μένα, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Φτιάξτε τη και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 180 γρ μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
- 400 γρ τριμμένο μήλο
- 14 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
- 80 γρ σταφίδες
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 170 σε αέρα
2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε
3. Πλένουμε τα μήλα, καθαρίζουμε τις φλούδες και τα τρίβουμε από την λεπτή μεριά του τρίφτη. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
4. Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
5. Απλώνουμε στην λαμαρίνα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί όλη καλά. Επαναλαμβάνουμε μετά από 5-8 λεπτά
6. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με γκρανόλα πατήστε εδώ
- Η Μαρία την έφτιαξε και είπε "Εντάξει! Είναι απλά θεϊκή! Έβαλα κράνμπερι αντί σταφίδες και πρόσθεσα αμύγδαλο, αλεσμένο λιναρόσπορο και εκτός από νιφάδες βρώμης έβαλα και νιφάδες Ζέας! "
- Η Τουλίτα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Η συγκλονιστική γκρανόλα με γεύση μηλόπιτα. Δεν έχω λόγια! Μόνο ευχαριστώ σε Ευαγγελία!"
- Η Όλγα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Ευαγγελία μου σήμερα είχες τη τιμητική σου στο σπίτι μας... Έφτιαξα την υπέροχη γκρανόλα με γεύση μηλόπιτα, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ, πεντανόστιμη, εύκολη και μοσχοβόλησε το σπίτι σα να φτιάχνω μηλόπιτα! Μπράβο σου και ευχαριστούμε για τις πρωτότυπες συνταγές!"
- Η Αλεξάνδρα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε ότι είναι πεντανόστιμη!
- Η Ολυμπία έφτιαξε την γκρανόλα και είπε " Σούπερ. Βγήκε τραγανό έβαλα κ φυσικό άρωμα πορτοκάλι το τσακίζει η μικρή με το γάλα της χαχαχα"
- H Ζαχαρούλα έφτιαξε την γκρανόλα και είπε "Τέλεια...εγώ που δεν ήμουν φαν, ειδικά της έτοιμης-καθόλου..Η συγκεκριμένη είναι άπαιχτη κ χωρίς ξηρούς καρπούς κ με.....Τα κορίτσια την τρώνε χωρίς...Έβαλα σιρόπι αγαύης αντί για πετιμέζι κ κρανμπερις κ καρύδια μετά το ψήσιμο..Ιδανική για τους λάτρεις των υγιεινών συστατικών, για διαβητικούς, για vegan κ οσους δε θέλουν ζάχαρη γενικότερα...καλοφάγωτη!!!!!!!!"
- Η Κατερίνα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε "Με γεύση μηλόπιτα! Μοσχομύρισε ολο το σπίτι"
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Ααααα, Ευαγγελία δείχνει εξαιρετική!! Καταγράφεται και δοκιμάζεται πάραυτα! Φιλάκια πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η άτιμη. Εδώ και 3 χρόνια περίπου φτιάχνω γκρανόλα κάθε μα κάθε βδομάδα!!!!Αυτή νομίζω ότι είανι από τις πιο εύγευστες. Θα περιμένω νέα σου αν τη δοκιμάσεις
Διαγραφήτα τριμμενα μηλα τα στραγγιζουμε η οχι?ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι δεν τα στραγγίζουμε. Ακριβώς όπως λέω στις οδηγίες!!
ΔιαγραφήΕντάξει! Είναι απλά θεϊκή! Έβαλα κράνμπερι αντί σταφίδες και πρόσθεσα αμύγδαλο, αλεσμένο λιναροσπορο και εκτός απο νιφάδες βρώμης έβαλα και νιφάδες Ζέας!
ΑπάντησηΔιαγραφήωωωωωωω τι ωραίες προσθήκες που έκανες!!!Τον λιναρόσπορο θα τον δοκιμάσω και εγώ την επόμενη φορά!!Νιφάδες Ζέας?? χμ..θα ψάξω να βρω...
ΔιαγραφήΠω πω φοβερό είναι κορίτσι!Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά έχω πρόβλημα και δεν ξέρω ποια γκρανόλα να φτιάξω κάθε βδομάδα!!!
ΔιαγραφήΠήρα ήδη κολοκύθα κ ετοιμάζομαι για την δεύτερη γκρανιόλα.... Ευαγγελία νομίζω εξ'αιτίας σου πάλι θα περάσω το σκ στην κουζίνα δημιουργώντας!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα, αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα!!!!ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις και δημιουργείς τις συνταγές μου!!θα περιμένω νέα σου!!!!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή..πρόσθεσα λάδι καρύδας (70 γρ.) αντί για ελαιόλαδο και έγινε υπέροχη! Χρύσα@
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χάρηκα που σου άρεσε. Η αλλαγή που έκανες είναι πολύ καλή, το λάδι καρύδας ταιριάζει τέλεια!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!! Τώρα ψήνεται η δικιά μου και μυρίζει τέλεια!! Έκανα κι εγώ τις προσθήκες μου επειδή δεν είχα πολύ καρύδια ... Αμύγδαλο, λιναροσπορο, ηλιόσπορους και μιξ κρανμπερις,γκοτζι μπερις, σταφίδες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Αχ, τι ωραία!!! θα περιμένω νέα σου!!! εξαιρετικές οι προσθήκες που έκανες, όλα ταιριάζουν τέλεια!
ΔιαγραφήΤώρα εβαλα να ψησω και τη δικιά μου κ μοσχοβολησε ολο το σπιτι..ειναι η πρώτη φορά που φτιάχνω γκρανολα κ έχω αγωνία για το πώς θα βγει
ΔιαγραφήΩωωωωω τι ωραια. Θα περιμενω νεα σου κ φωτο βεβαια αν μπορέσεις
ΔιαγραφήΕγώ που δεν έχω αέρα στο φουρνάκι μου θα την πετύχω λες ή να μην προσπαθήσω καν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις, ειναι πεντανόστιμη...θα χρειαςτει παραπάνω ωρα σίγουρα....πιστευω 15 λεπτών παράνω
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω! Θα σου γράψω άμεσα μολις την κάνω.
Διαγραφή