Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, με γεύση τσουρέκι


Ενώ το τσουρέκι μου αρέσει πολύ, αποφεύγω να φτιάχνω μιας και γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι δε θα καταφέρω να δημιουργήσω το τέλεια αφράτο, φουσκωτό και γυαλιστερό που πουλάνε στα ζαχαροπλαστεία. Δεν είναι θέμα ηττοπάθειας αλλά αυτογνωσίας, αφού εμπλέκεται η χημεία και εγώ αποφεύγω συνειδητά συγκεκριμένα υλικά!  Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι παραιτούμαι, ίσα –ίσα που απαντώ δυναμικά με μυρωδάτες, πεντανόστιμες, υγιεινές και πρωτότυπες τσουρεκοσυνταγιές!

Φανταστείτε την έκπληξη των δικών σας ανθρώπων όταν τους προσφέρετε αυτές τις υπέροχες, μυρωδάτες μπάρες. Εννοείται ότι τις φτιάχνουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο κατά την περίοδο του Πάσχα.

Υλικά:
15 γρ σπασμένο λιναρόσπορο
40 γρ νερό

50 γρ ελαιόλαδο
15 γρ μαχλέπι τριμμένο
μια τσιμπιά αλάτι
½ κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
½ κ.γ μαστίχα Χίου κοπανισμένη
120 γρ αμύγδαλα τριμμένα
200 γρ νιφάδες βρώμης
100 γρ μέλι (βγαίνουν οριακά γλυκές )
90-100 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά) (ιδανικά βιολογικό και ακέρωτο)

Εκτέλεση:
1. Σε μια κούπα τοποθετούμε τον λιναρόσπορο και 40 γρ νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει και να πήξει το μείγμα μας

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ

3. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το μαχλέπι, το ξύσμα, τη μαστίχα, το αλάτι, την κανέλα, το μέλι και ανακατεύουμε  με ένα πιρούνι

4. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μείγμα λιναρόσπορου και το νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψάκι

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 σε αέρα για 25 λεπτά



Για να δείτε και άλλες συνταγές με γεύση τσουρέκι, πατήστε εδώ!


Tips:
Αν χρησιμοποιήσετε περισσότερο μέλι φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα των υγρών

  • Η Ελευθερία έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Εκανα τις μπάρες τσουρέκι και έβαλα από πάνω σοκολάτα!!!Απλα επειδή εκανα διπλή δόση, δεν έφτασε το μαχλέπι, είχα μόνο 15 γρ και δεν ακούγεται πολύ!!Την άλλη φορά..... πάντως σε γεύση είναι απιστευτη!!!
  • Η Ντίνα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Δοκιμάσαμε τις μπάρες τσουρεκιού αλλά τα μικρά τις ήθελαν τρουφάκια...χχαχαχα....μπουκίτσες τα βολεύει καλύτερα. Η μικρή ήθελε να φάει το μείγμα πριν ψηθεί..χαχχαχα....είναι τέλειες...στις μπουκίτσες τους έβαλαν ελαχιστη μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι. Ευχαριστούμεεεεεεε κ πάλι"
  • Η Σταυρούλα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Μοσχομύρισε η κουζίνα τσουρέκι!! Υπέροχες και εθιστικές!! Ευχαριστούμε για ακόμα μια υπέροχη συνταγή!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια: