Τελικά τα συμπαθώ πολύ τα αλεύρια από όσπρια. Μπορεί τελευταία να έχει γίνει ντόρος και περισσότερο μόδα η αποχή από τη γλουτένη, όπως και να 'χει όμως, το ότι πρέπει να αποφεύγουμε - αποκλείσουμε από τη διατροφή μας το λευκό, επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Τα όσπρια σύμφωνα με την μεσογειακή διατροφή, θα πρέπει να καταναλώνονται 2- 3 φορές την εβδομάδα. Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που τα αποφεύγουν μπορείτε να καταναλώνετε ζυμαρικά από όσπρια και φυσικά αλεύρι από όσπρια.
Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή στο να τα εντάξετε στη διατροφή σας.
Υλικά:
- 100 γρ αλέυρι από φασόλια
- 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ ζάχαρη καρύδας
- 30 γρ λάδι καρύδας
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- 1 κ.γ σπόρους chia
Για το γαρνίρισμα
- μπανάνα
- κανέλα Κεϋλανης
- μέλι ή σιρόπι αγαύης
- καρύδια
1. Λιώνουμε το λάδι καρύδας
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι καρύδας και αφού το αφήσουμε να κάψει καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά 7/9 και βάζουμε από το μείγμα μας (έβαλα μισή κουτάλα της σούπας). Μετά από λίγο (έχει φουσκώσει και ξεκολλάει πολύ εύκολα), την αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα
4. Σερβίρουμε με μπανάνα, κανέλα, καρύδια και μέλι ή σιρόπι αγαύης
Tips:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαφλέρια αν έχετε.
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Υπέροχα τα προϊόντα αυτά κι εγώ αυτά χρησιμοποιώ γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία σε λογικές τιμές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα pancakes είναι υπέροχα και σίγουρα πεντανόστιμα Ευαγγελία.
Συγχαρητήρια στις τυχερές... πάντα τέτοια!!! :)
Την καλημέρα μου!!
Καλημέρα Κική μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν, ελπίζω να τα δοκιμάσεις.
ΔιαγραφήΧαιρομαι πολυ που μου ετυχε το ενα απο τα δυο δωρακια! Ερχεται την καταλληλη στιγμη Ευαγγελια μου, αφου αυριο στις 14 Φεβρουαριου, ειναι τα γενεθλια μου!!!!! Καλη συνεχεια σε ο,τι κανεις! Σου ευχομαι να μην στερεψεις ποτε απο ορεξη και δημιουργικοτητα!!! Maria Chatzisimou
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολυ. Καλα μαγειρέματα,μια την ευχαριστηθείς τη φόρμα, ειναι εξαιρετικό εργαλείο στην κουζίνα
ΔιαγραφήΔεν ξέρω καν πως θα είναι γευστικά το αποτέλεσμα των pancakes με τέτοια άλευρα Ευαγγελία μου...καθώς δεν τα έχω "εντάξει" στις όποιες αγορές μου. Αλλά πάντα η δοκιμή είναι αυτή που μας "πείθει" για το τελικά αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
Έχεις δίκιο, εγω ήμουν αρκετα αρνητική στην αρχη αλλα τελικά ενέδωςα κ απο τότε τα χρησιμοποιώ σχεδον καθημερινά. Ξεκίνησα με ρεβυθάλευρο πάντως
ΔιαγραφήΟι τηγανίτες σου φαίνονται φανταστικές. Παχουλές, όπως μου αρέσουν! Δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο αλευρι ποτέ. Θα το ήθελα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια στις κυρίες που κέρδισαν τις φόρμες!!!
Καλή εβδομάδα!!
Είναι πολύ νόστιμες, δεν καταλαβαίνεις διαφορά σε σχέση με το αλεύρι από σιτάρι. Το αλεύρι από φακές για παράδειγμα που είχα χρησιμοποιήσει σε άλλη συνταγή, έχει πιο έντονη γεύση.
Διαγραφήουουου πρωτη φορα το ακουω αυτο το αλευρι!!! και γω δν ειμαι φαν των οσπριων αλλα θα το δοκιμαζα απο περιεργεια! τελειες οι τηγανιτες πρωτοτυπες και σιγουρ ανοστιμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αλεύρια από όσπρια είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου. Ρεβυθάλευρο μπορείς να βρεις πολύ εύκολα.
ΔιαγραφήΠρέπει να μου κάνεις το πρωινό μάλλον χιχι. Φοβερή ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαρίιιιιιιστως
ΔιαγραφήΩραία ιδέα Ευαγγελία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύυυυ
ΔιαγραφήΔεν ήξερα πως υπάρχει αλεύρι απο φασόλια!! Ενδιαφέρον ακούγεται. Και τα pancakes φαίνονται φανταστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι η παρουσίασή τους με κάνουν να θέλω το πιάτο για πρωινό ;)
Φιλιά
Καλημέρα, τελικά υπάρχει αλεύρι από τα πάντα..από όσπρια, από κινόα, φαγόπυρο, αμάραντο, καρύδα, αμύγδαλα και η λίστα δεν τελειώνει!ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου
ΔιαγραφήΔεν έχω πάρει ποτέ αλεύρι από φασόλια! Η συνταγή σου φαίνεται πολύ λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια στις τυχερές :)
Αν βρεις θα σου έλεγα να πάρεις και να δοκιμάσεις να τα εντάξεις στη διατροφή σας. Είναι πηγή βιταμινών, φυτικών ινών κλπ..
Διαγραφήκαλημερα, δεν εχω λαδι καρυδας, και δεν με τρλελενει η γευση της, με τι αλλο μπορω να το αντικαταστησω? οχι απαραιτητα ωμοφαγικο, αλλα υγιεινο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαιόλαδο, υπάρχει κάτι καλύτερο?χαχα καλή επιτυχία
Διαγραφή