Οι καριόκες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Να σας θυμίσω ότι εδώ σας είχα δείξει τούρτα καριόκα και εδώ Brownie Muffin με γεύση Καριόκα. Αν σας αρέσουν και εσάς τότε θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τη δική μου εκδοχή, με υγιεινά υλικά που προσφέρουν μόνο θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας και μας δίνουν ενέργεια. Είναι ιδανικό γλυκό για τα παιδάκια μας και χάρη στα συστατικά τους, είναι παραπάνω από πιθανό να τους αρέσουν. Όπως πάντα φτιάχνονται πολυ, πολύ εύκολα, με ελάχιστα υλικά και πολύ γρήγορα.
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
Υλικά για 12-15 κομμάτια:
- 200 γρ καρύδια καλής ποιότητας και φρέσκα
- 200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 8 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 300 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
2. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και τους χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα. Έπειτα τους προσθέτουμε στα καρύδια
3. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα καρύδια- χουρμάδες
4. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα εάν το επιθυμούμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει
5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.
6. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος, σαν αυτές που αγοράζουμε και τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, βουτάμε στην κουβερτούρα και αφήνουμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
8. Αφού έχουν κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 και κλείνουμε μέσα τις καριόκες μας. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips:
- Φτιάχνουμε περισσότερο αλεύρι βρώμης και το διατηρούμε σε γυάλινο βάζο ώστε να είναι έτοιμο και να το χρησιμοποιούμε και σε άλλες συνταγές
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Η Θεοδώρα έφτιαξε τις καριόκες και είπε "Έτοιμες...υπέροχη συνταγή..γλυκάκι υγιεινό, θρεπτικό, γιορτινό, χωρίς τύψεις.!!! Καλές γιορτές.!!!"
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Πολύ ωραίες οι καριόκες σου, θα τις δοκιμάσω σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!!
Θα περιμένω εντυπωσεις. Φιλιαααα
ΔιαγραφήΧωρίς ζάχαρη?? Θα τις φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα επανέλθω με εντυπώσεις!
PanDora
www.pandoraskitchen.gr
Ναι, ναι θα περιμενω εντυπωσεις. Καλη επιτυχία
ΔιαγραφήΤέλεια συνταγή, με εμπνέεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ κορίτσι μου, να σαι καλα
ΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι καριόκες και σίγουρα θα λατρέψω τις δικές σου κοριτσάκι<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ κ εμένα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά
Διαγραφήτρελλαίνομαι για καριόκες
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχα κ εγωωω
ΔιαγραφήΠω πω πρέπει να τις δοκιμάσω σύντομα. Πως την έχασα αυτή την ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρη πραγματικά είναι από τις καλύτερες συνταγές μου, θα ήθελα πολύ να μου πεις τη γνώμη σου αν τελικά τις δοκιμάσεις. Έχω σκοπό να τις δοκιμάσω και με ελαιόλαδο αντί για λάδι καρύδας
Διαγραφήυπεροχη η συνταγουλα !!!! με τι μπορουμε να αντικαταστήσουμε το λαδι καρυδας σε περιπτωση που δεν εχουμε διαθεσιμο ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολυ. Δεν εχω δοκιμάσει τη συνταγη με άλλο λάδι. Θα μπορούσες ομως να δοκιμάσεις με ελαιόλαδο. Θα το δοκιμάσω κ εγω βεβαια ωστε να μπορω να εκφέρω γνώμη
Διαγραφήτα έφτιαξα , ειναι υπέροχα, ειλικρινά μπράβο σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σε σένα που τα έφτιαξες!Ευχαριστώ πολύ που εμ ενημέρωσες. Αν θες δοκίμασες κ αλλες συνταγές μου. Θα χαρώ πολύ να ξαναλάβω μήνυμα σου και φωτογραφία, αν θες
Διαγραφήτο αλευρι βρωμης θα μπορουσε να αντικατασταθει με κατι αλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορειτε να βάλετε τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι
Διαγραφήγεια σας.πρεπει να ψηθουνε πριν βαλουμε κουβερτουρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν χρειάζεται....ακολουθήστε ακριβώς οδηγίες!!! Καλη επιτυχία. Αν τις φτιάξετε θα χαρώ πολυ να μου ξανά στείλετε μηνυμα με εντυπώσεις
ΔιαγραφήΒλέπω πως και σε άλλες συνταγές χρησιμοποιείς χουρμάδες. Ποιους αγοράζεις και από πού; Με μια έρευνα που έκανα μέσω internet πιο πολύ μπερδευτηκα αλλά και τρόμαξα από τις τιμές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποιώ τους βασιλικουσνκ τους αγοράζω απο το μπαχαροπωλειο της γειτονιάς μου.δεν ειναι κ τοοοοοσο ακριβοί. Ειναι εξαιρετικη πρώτη ύλη παντως κ θρεπτικότατη
Διαγραφήτις εφτιαξα προχθες! ΕΠΟΣ! προσθεσα μια κουταλια της σουπας κακαο στο μειγμα για να βγουν πιο σοκολατενιες και πιο κοντα σε αυτο που εγω θυμαμαι ως καριοκα Ξανθης ! Αυτη η καριοκα ειναι υγιεινη αλλα δεν εχει καθολου.... υγιεινη γευση!ΚΟολαση! η συνταγη αρεσε τοσο που ταξιδεψε μεχρι το Ισραηλ και εγινε και εκει αναρπαστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόοοοοοοοσο μα πόσο χαίρομαι δεν μπορείς να φανταστείς! Μα τι υπέροχα νέα ήταν αυτά!Πολύ καλή η προσθήκη κακάο , θα το δοκιμάσω κ εγώ την επόμενη φορά.Αν τις ξαναφτιάξεις μη ξεχάσεις να μου στείλεις και φωτο!!!!
Διαγραφή