Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανοιχτή πίτα από κολοκυθάκια



Συστατικά:
- 3 κολοκυθάκια
- φέτα με χαμηλά λιπαρά (250 γρ περίπου)
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 καρότο
- 3-4 κλαράκια δυόσμο
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα στίβουμε καλά να φύγουν τα περισσότερα υγρά και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά
2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο και τις πατάτες με τον ίδιο τρόπο
3. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο
4. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 40-45 λεπτά

Καλή Όρεξη!!!

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγανούς)



Αυτή τη συνταγή την είχα δει στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη "Μπουκιά και Συχώριο". Ενώ είχα σκοπό να την δοκιμάσω άμεσα δεν το είχα κάνει. Λίγες μέρες αργότερα, έτυχε να μου κάνουν το τραπέζι και ανάμεσα σε όλα τα άλλα να υπάρχει και η μπαμπαγανούς. Αυτό ήταν..από τότε την φτιάχνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Και επειδή μπορεί να έχουμε μελιτζάνες όλο το χρόνο λόγω θερμοκηπίων, επιλέγω να φτιάχνω πολύ μεγάλη ποσότητα με βιολογικές μελιτζάνες στην ώρα τους, το καλοκαίρι δηλαδή και να διατηρώ την ψύχα τους είτε στην κατάψυξη είτε σε γυάλινα βαζάκια κλεισμένα αεροστεγώς.