Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανοιχτή πίτα από κολοκυθάκια



Συστατικά:
- 3 κολοκυθάκια
- φέτα με χαμηλά λιπαρά (250 γρ περίπου)
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 καρότο
- 3-4 κλαράκια δυόσμο
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα στίβουμε καλά να φύγουν τα περισσότερα υγρά και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά
2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο και τις πατάτες με τον ίδιο τρόπο
3. Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο
4. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 40-45 λεπτά

Καλή Όρεξη!!!

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγκανούζ)



Υλικά:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικο να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την εξαιρετική καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!
2. Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, ρίχνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για 5 δευτερόπλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι
3. Αδειάζουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον

Καλή σας Απόλαυση!!!


Σημείωση:

Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά και συγχώριο. Είναι ότι μιο νόστιμο έχω δοκιμάσει. Κάντε την αλλά να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αρκετή...